Volledig scherm
PREMIUM
Dag van de schone lucht: Boom planten bij Peerke Donders door Zeus Hoenderop, verkleed als heilige Dionisius. © Jeroen Verhelst/Jan van Eijndhoven

Boomplantdag met Zeus en de heilige Dionysius in Tilburg

VIDEOTILBURG - Zeus Hoenderop bedacht het: de Dag van de Zuivere Lucht. Het is zijn bijdrage aan een schoner milieu. 112 studenten van ROC Tilburg kregen een boom. Verkleed als de heilige Dionysius plantte de kunstenaar zelf een kastanje bij het Peerke Donders Park.

Beau Maas (17) hoeft geen seconde na te denken. Hij pakt een boompje aan en is vastberaden de meidoorn een plaatsje te geven in de tuin van zijn ouders. ,,Zoveel bomen worden gekapt. Voor het milieu is het belangrijk om nieuwe te planten.” Dat is koren op de molen van Zeus Hoenderop, de Tilburgse kunstenaar is de bedenker van de Dag van de Zuivere Lucht.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.