Volledig scherm
PREMIUM
De villa's aan de Bredaseweg 233 en 235 worden momenteel verbouwd tot 25 studio's voor ouderen (beneden) en mensen die onder toezicht staan van Justitie (boven). © Google maps

'Boeven en bejaarden' in dezelfde villa in Tilburg? Gemeente houdt vergunning tegen het licht

TILBURG - Wethouder Oscar Dusschooten (VVD) gaat kijken of de opvang van ex-gedetineerden en dementerende ouderen in Villa Luchesio aan de Bredaseweg op gespannen voet staat met de vergunning. Dat heeft hij maandag gezegd in een reactie op vragen van het CDA.

Villa Luchesio, twee geschakelde panden aan de Bredaseweg 233 en 235, herbergt vanaf 25 maart een opmerkelijke combinatie van bewoners. In tien van de 25 studio's komen ouderen met beginnende dementie te wonen. Eén studio is voor het personeel. De veertien verblijven op de bovenverdieping zijn voorzien voor mensen die onder toezicht staan van Justitie.

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.