Volledig scherm
Groenvrijwilligers aan het werk; uiterst rechts Johan Dunnewijk, voorzitter en daarnaast Noud Derks, penningmeester. © Spoorpark Tilburg

Bestuur Spoorpark zoekt groenvrijwilligers voor de zomer

TILBURG - Het bestuur van het Spoorpark is dringend op zoek naar vrijwilligers die helpen bij het onderhoud van de groenvoorzieningen om het park mooi en verzorgd te laten blijven.  

Het gaat hierbij om alle voorkomende werkzaamheden als onkruid wieden, schoffelen, harken en dergelijke. Vrijwilligers kunnen voor een periode tot half augustus het aantal te werken uren en dagen of dagdelen zelf bepalen.  ,,Ook na half augustus blijft de behoefte veel hulp, maar voorlopig zijn wij blij met iedereen die ons de zomer wil doorhelpen", laat het bestuur weten.

Sinds kort is Theo Horsten werkzaam in het Spoorpark als groenbeheerder/conciërge. Hij behaalde zijn diploma voor de MBO groenopleiding. Horsten heeft ervaring in de bloementeelt en bloemsierkunst en heeft een eigen volkstuin. Hij heeft de coördinatie van de groenvrijwilligers als taak. Voor vragen, verdere informatie en aanmelden zijn de vrijwilligerscoördinatoren te bereiken via vrijwilligers@spoorparktilburg.nl.

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.