Berkel-Enschot brengt indrukwekkende laatste groet aan Pierre van Antwerpen

VideoBERKEL- ENSCHOT - De dorpsbewoners van Berkel-Enschot brachten vrijdag een indrukwekkend eerbetoon aan Pierre van Antwerpen (76). 

Van Antwerpen overleed 3 april aan de gevolgen van corona in een ziekenhuis in Enschede. Veel mensen kwamen hun dorpsgenoot een laatste groet brengen. Pierre heeft altijd in de Kerkstraat gewoond en zijn laatste rit door Berkel-Enschot ging dan ook via ‘zijn’ Kerkstraat, langs zijn huis, naar Tilburg. 

Alle bewoners van de Kerkstraat was gevraagd een witte roos mee te nemen. Maar er stonden ook veel mensen zonder bloem om een laatste eer te bewijzen. Indrukwekkend was het toen de auto met daarin de kist én zijn muziekinstrument stil hielden voor zijn huis. Pierre was muzikant in hart en nieren en speelde in verschillende (carnavals)bandjes. Eén van die bands speelde ‘Ik hou van Berkel-Enschot, hier voel ik me thuis’ terwijl de kleine stoet voorbij kwam. Een nummer passend bij het moment, bij het leven van Pierre en zijn hobby. 

Verder werd er veel geapplaudisseerd voor super-vrijwilliger Van Antwerpen. Hij richtte ruim 45 jaar geleden Van Antwerpen Elektrotechniek op en sindsdien konden veel organisaties en evenementen in Berkel-Enschot op de steun van Pierre rekenen als het ging om het zorgen voor en aanleggen van elektra.

Terwijl de muziek speelt, rijdt de auto met het lichaam van Pierre van Antwerpen door de Kerkstraat in Berkel-Enschot langs zijn woning.
Volledig scherm
Terwijl de muziek speelt, rijdt de auto met het lichaam van Pierre van Antwerpen door de Kerkstraat in Berkel-Enschot langs zijn woning. © Rudolf Robben