Volledig scherm
De Beekse Bergen vanuit de lucht in 2018. © Google.

Beekse Bergen: van klein park met leeuwen naar safaripark met 150 diersoorten

Toen en NuHILVARENBEEK - Dat het safaripark de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd heeft, is duidelijk. Niet alleen werd er een vakantiepark uit de grond gestampt, ook de nodige dierenverblijven kwamen erbij. Deze zomer nemen de Brabantse kranten een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week de Beekse Bergen.

Sinds het begin van de Beekse Bergen in de jaren zestig van de vorige eeuw is het van een leeuwenpark uitgegroeid tot een safaripark met meer dan 150 diersoorten. Ook de afgelopen jaren zijn de verandering in het park vanuit de lucht duidelijk zichtbaar. Het gebied aan de zuidkant is omgetoverd tot een safariresort met uitzicht op de dieren. 

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen of open het artikel in de webbrowser.

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).