Westelijke laaglandgorilla M’bewe
Volledig scherm
PREMIUM
Westelijke laaglandgorilla M’bewe © Beekse Bergen

Beekse Bergen treurt om dood van blinde gorilla M’bewe: ‘Hij was een iconisch dier’

HILVARENBEEK - Treurig nieuws uit Safaripark Beekse Bergen: westelijke laaglandgorilla M’bewe is overleden, hij is slechts 23 jaar geworden. Zijn gezondheid ging zo hard achteruit dat besloten is om hem te laten inslapen. ,,Het is een dier waar velen van ons hun hele carrière voor hebben gezorgd, dus we hebben wel even een traantje weggepinkt.”

M’bewe is een dier met een bijzonder verhaal, laat verzorger Kris Jansen weten. ,,M’bewe is geboren in de Apenheul en daar opgegroeid met zijn broers en halfbroers. In een groepje van vier mannetjes is hij veertien jaar geleden naar Beekse Bergen gekomen. Hier zijn ze als club, zonder vrouwen erbij, volwassen geworden. Dat is heel goed gegaan, ondanks de tegennatuurlijke situatie.” In het wild leven westelijke laaglandgorilla’s in kleine groepen met één mannetje en een paar vrouwtjes. 

 1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
  PREMIUM

  Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

  TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.
 2. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
  PREMIUM

  Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

  KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.