De jaarwisseling 2018/2019 in Tilburg.
Volledig scherm
De jaarwisseling 2018/2019 in Tilburg. © Beeld Werkt

BD-poll: één centrale vuurwerkshow Tilburg met algeheel verbod in de stad ‘wint’ nipt

TILBURG - Een centrale vuurwerkshow met een algeheel verbod in de stad. Dat heeft de nipte voorkeur bij de ruim 2000 stemmers op de poll van het Brabants Dagblad. Ruim een derde van de stemmers kiest voor deze optie.

Aanleiding voor peiling is het plan dat burgemeester Weterings vorige week presenteerde over het gebruik van vuurwerk tijdens de oudejaarsviering van 2020 op 2021. 

Hij legt de gemeenteraad vier scenario's voor: een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod (kreeg 6 procent van de stemmen in de BD-poll); doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones (26 procent); vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad en verder overal een vuurwerkverbod (31 procent);  en een centrale vuurwerkshow met een vuurwerkverbod in de hele stad (36 procent).

Weinig steun voorkeursvariant college 

Het Tilburgse college zelf ziet het liefst een centrale vuurwerkshow, bijvoorbeeld in de Piushaven, met daaromheen een cirkel van enkele honderden meters waar dan geen vuurwerk mag worden afgestoken. Deze variant krijgt in de BD-poll de minste steun. 

De gemeenteraad discussieert vermoedelijk in november over de vuurwerk-scenario's. 

De poll op de site van het Brabants Dagblad is inmiddels gesloten.