Avec-ondernemer Stefan Lanslots.
Volledig scherm
Avec-ondernemer Stefan Lanslots. © Jeroen Pulles

Avec uit Tilburg gaat er vandoor met ondernemersprijs BOV-Trofee

TILBURG - Het bedrijf in hobbyartikelen Avec is de winnaar van de BOV-Trofee 2019. Eigenaar Stefan Lanslots nam de Midden-Brabantse prijs voor de beste ondernemersvisie donderdagavond in ontvangst.

Avec is gevestigd in het Veemarktkwartier in de binnenstad. Het versloeg het Tilburgse audiovisueel bedrijf First Impression (Ron Haans en Koen Wouters) en de Waalwijkse onkruidbestrijder WeedControl (Bert van Loon). Ook zij waren tot de finale doorgedrongen. 

Het Avec-kantoor in het Veemarktkwartier Tilburg.
Volledig scherm
Het Avec-kantoor in het Veemarktkwartier Tilburg. © Google Maps

De uitreiking van de ondernemersprijs vond plaats in de Tilburgse schouwburg. Het was het slotsuk van een avond, gepresenteerd door Rob Kamphues, waar de 740 gasten behalve een uitgebreid diner ook presentaties over de finalisten kregen voorgeschoteld. 

BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Het thema voor dit jaar was ‘Een toekomst met historie’. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines. De trofee werd voor de 20ste keer uitgereikt. 

Remoticom wint talentprijs 

Remoticom, eveneens uit Tilburg, ging er vandoor met de Junior BOV-Trofee. Dat is de talent award voor bedrijven die in de maximaal eerste vijf jaren van hun bestaan indruk hebben gemaakt. De vakjury verkoos Remoticom (‘smart’ elektronica) boven de andere twee, ook Tilburgse finalisten Propeaq (licttherapiebrillen) en Stapelfinancieringen.