Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Autodief uit Tilburg na maand aangehouden: ook zijn fiets blijkt gestolen

TILBURG - Een 22-jarige autodief uit Tilburg is zaterdagmiddag aangehouden aan de Elzenhof. Dat gebeurde bijna een maand nadat hij al eens ontkwam aan de politie, in het gestolen voertuig. Dat meldt de politie zondag.

De Tilburger stal een kleine maand geleden een huurauto van een 38-jarige stadsgenoot. Die meldde dat op 20 oktober bij de politie. Op maandag 22 oktober werd het gestolen voertuig aangetroffen, geparkeerd op de Elzenhof. De politie start een buurtonderzoek.

Tijdens dat onderzoek wordt het gestolen voertuig gestart en wil de bestuurder wegrijden. Nadat agenten de bestuurder tot stoppen manen en diverse keren probeerden het portier open te trekken, weet de bestuurder toch weg te rijden in de gestolen auto. Hij raakt hierbij ook nog de takelwagen die ter plaatse is gekomen om het gestolen voertuig veilig te stellen.

Ook fiets gestolen

Zaterdag rond 17.30 uur gingen agenten opnieuw naar de Elzenhof. Een van de agenten herkent de bestuurder direct en houdt de 22-jarige aan voor de autodiefstal. De man maakt gebruik van een fiets, die blijkt later ook gestolen te zijn. De man heeft ook diverse inbrekerswerktuigen bij zich, deze zijn in beslag genomen. 

Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex.