Volledig scherm
"Het kan in ieder geval geen kwaad" © Luc Van Hoek

Auto's inzegenen in Alphen ‘kan in ieder geval geen kwaad’

ALPHEN - Het was zondagmiddag druk aan de kapel van Sint Christoffel op het Buurtschap Boshoven in Alphen. Rijen motoren en auto’s schoven aan om de zegening te ontvangen. 

Diaken Fennema van de gloednieuwe fusie-parochie Sint Jan de Doper had voor elke gast een kort gebed. En daarna natuurlijk de onvermijdelijke zegening uit het wijwatervat. Henk Cornelissen is aktief in het buurtschap en zet zich in voor het behoud van de verschillende kapellen in Alphen: “we doen dit nu alweer voor de 18e keer. We verwachten ook dit jaar weer ruim 100 motoren en auto’s. Het is een leuke traditie voor de mensen en het spekt ook onze kas door de vrijwillige bijdragen.” 

Mooie traditie

Christoffel blijkt als patroonheilige nog veel meer in zijn mars te hebben. Hij is ook patroonheilige van timmerlieden, schilders, pelgrims, fruithandelaren, boekbinders, schatgravers, hoedenmakers, tuinmannen, tegen besmettelijke ziekten, onverwachte dood, de pest, droogte, onweer, hagel, watersnood, vuurrampen, oogziekten, tandpijn. Een automobilist uit Baarle-Hertog vertelt dat hij vanaf de start elk jaar met zijn auto langskomt in Alphen. “Och, het is een mooie traditie; of het helpt, dat weet ik niet. Maar tot nu toe heb ik nog geen schade gereden en ben veilig thuis gekomen. En ‘t kan volgens mij in ieder geval geen kwaad...”