Oisterwijk staat voor het tekenen van een nieuwe bestuursovereenkomst met het COA over verlenging van het asielzoekerscentrum
Volledig scherm
PREMIUM
Oisterwijk staat voor het tekenen van een nieuwe bestuursovereenkomst met het COA over verlenging van het asielzoekerscentrum © Tom Tacken

Asielzoekerscentrum in Oisterwijk wordt een ‘Welkomhuis’ (zonder veiligelanders)

OISTERWIJK - ,,Zeggen we tegen een transgender die uit Algerije is gevlucht: ‘U bent hier in Oisterwijk niet welkom’?” Met die vraag aan de Oisterwijkse politiek zette burgemeester Hans Janssen donderdagavond de discussie over de ‘veiligelanders’ op scherp (zie BD-dossier).

De gemeenteraad liet vorig jaar in meerderheid weten alleen nog asielzoekers met kans op een verblijfsvergunning op het azc te willen zien. Het zou betekenen dat asielzoekers uit landen die als ‘veilig’ worden beschouwd, zoals Algerije, niet langer aan de Scheibaan opgevangen worden.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.