Volledig scherm
De Koolhovenlaan. © Google Streetview

Asfalt en middenstrook Koolhovenlaan Tilburg aan vervanging toe, weg twee weken dicht

TILBURG - Inwoners van de Reeshof in Tilburg kunnen de komende twee weken geen gebruik maken van de Koolhovenlaan. De gemeente laat er werkzaamheden uitvoeren aan de asfaltlaag en de middenstrook.

De kwaliteit van het wegdek op delen van de Koolhovenlaan en het naastgelegen fietspad is zo slecht dat de maatregel broodnodig is, aldus de gemeente. De rode stenen waaruit de middenstrook nu is samengesteld, zijn bovendien aan het schuiven. Daarom worden ze verwijderd en vervangen door een betonnen strook.

Het gaat om het stuk van de Koolhovenlaan tussen de openbare basisschool en de rotonde aan de Reeshofweg. De werkzaamheden beginnen woensdag 15 mei en duren naar verwachting tot woensdag 29 mei.

Dit alles staat los van de vervanging van de brug in de Koolhovenlaan. In mei vorig jaar werd bekend dat de draagkracht van die brug, toen pas anderhalf jaar oud, te laag is. De brug moet vervangen worden en is in de tussentijd verboden voor vrachtverkeer. Wanneer die nieuwe brug er komt, is nog steeds niet duidelijk.

Volledig scherm
De oude (links) en nieuwe (rechts) berm van de Koolhovenlaan. © gemeente Tilburg
  1. 'Tao van de T’. Stadsdichter Anton Dautzenberg wil kunstklimaat in Tilburg opschudden

    'Tao van de T’. Stadsdich­ter Anton Dautzen­berg wil kunstkli­maat in Tilburg opschudden

    TILBURG- Bij zijn aantreden als stadsdichter van Tilburg heeft A.H.J. (Anton) Dautzenberg zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat deed hij bij boekenmarkt Boeken rond het Paleis. De kapstok is ‘de Tao van de T'. Die letter is het beeldmerk van de stad. ,,Het is een zoektocht die niet alleen moet leiden tot spannende gedichten, tot discussie, maar ook tot een manifest waarmee ik het Tilburgs literatuur- en kunstklimaat wil vernieuwen en verbeteren.”