Tilburger Kenneth Cuvalay verzet zich tegen het opgraven van tot slaaf gemaakte bewoners van Sint Eustatius, het eiland waar hijzelf geboren en getogen is.
Volledig scherm
PREMIUM
Tilburger Kenneth Cuvalay verzet zich tegen het opgraven van tot slaaf gemaakte bewoners van Sint Eustatius, het eiland waar hijzelf geboren en getogen is. © Pix4Profs / Joris Buijs

‘Archeologen onteren mijn voorouders’, vindt Tilburger van opgravingen op Sint Eustatius

TILBURG - Het blootleggen van een eeuwenoude slavenbegraafplaats op Sint Eustatius wekt in Tilburg de boosheid van Kenneth Cuvalay. ‘Onze voorouders worden opnieuw onteerd.’

 1. Oud-burgemeester Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

  Oud-burgemees­ter Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

  HILVARENBEEK - In Hilvarenbeek kon je niet om Rinus Ligtvoet heen. Zeker niet als je burgemeester bent van het dorp. Ryan Palmen haalt graag zijn herinneringen op aan de overleden Bekenaar, hoewel hijzelf zei dat hij dat nooit zou worden. Hij kwam uit Raamsdonk-dorp, vertelde Rinus daarbij. Palmen ziet het anders: ,,Voor mij was hij er een. Misschien niet van geboorte, maar toch zeker van begeerte.”
 2. Dialoog over ‘controversieel’ standbeeld Peerke Donders: ‘We zijn niet op zoek naar een oplossing’
  PREMIUM

  Dialoog over ‘controver­si­eel’ standbeeld Peerke Donders: ‘We zijn niet op zoek naar een oplossing’

  TILBURG - Wat vinden de Tilburgers nu echt van het standbeeld van Peerke Donders in het Wilhelminapark? Die vraag staat de komende maanden centraal tijdens een serie van vijf online bijeenkomsten. Het organiserende TijdLab (Stadsmuseum Tilburg en Bibliotheek LocHal) hoopt daar zoveel mogelijke verschillende meningen op te halen over het in opspraak geraakte standbeeld.