Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe woon- en winkelcomplex aan de Hilverstraat waarin Anytime Fitness een studio wil openen. © Erik van Hest / BD

Anytime Fitness in Hilvarenbeek mag nog steeds niet open van Raad van State

DEN HAAG/HILVARENBEEK – De Raad van State heeft de gemeente Hilvarenbeek acht weken de tijd gegeven om met een betere ruimtelijk onderbouwde vergunning te komen voor Anytime Fitness. De sportschool wil een vestiging openen in het nieuwe woon- en winkelpand aan de Hilverstraat, maar een buurman vreest overlast en heeft bezwaar gemaakt.

Buurman Jan Mooren houdt de opening al maanden tegen en vindt vooralsnog de Raad van State aan zijn zijde. De Raad is nog steeds niet overtuigd dat er behoefte is aan het nieuw fitnesscentrum in het gebouw. Zo heeft de gemeente niet onderzocht of er in de omgeving leegstaande (winkel-)panden staan waar het project ook ondergebracht kan worden. Verder heeft de gemeente geen enkel cijfer overlegd waaruit de eventuele behoefte aan nog meer nieuwe horeca en fitness blijkt. Immers, er zijn al meerdere fitnessbedrijven en sportscholen in Hilvarenbeek. 

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).