Tijdens de intocht van Sinterklaas in 2018 was er veel politie op de been. Ook liepen agenten mee om het publiek in de gaten te kunnen houden, uit angst voor ongeregeldheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de intocht van Sinterklaas in 2018 was er veel politie op de been. Ook liepen agenten mee om het publiek in de gaten te kunnen houden, uit angst voor ongeregeldheden. © Beeld Werkt

Anti Zwarte Piet Comité in Tilburg ‘voelt zich erin geluisd’ vanwege verplaatsen demonstratie in 2018

TILBURG - De Tilburgse burgemeester Weterings heeft de anti-zwartepietenactivisten in november 2018 bewust op een achterafplek gezet, betogen het landelijke Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Peter Storm van Anti Zwarte Piet Comité in Tilburg deze dinsdag bij de rechtbank in Breda. Daarmee heeft hij het belang van de openbare orde veel zwaarder laten doorwegen dan het grondrecht om te demonstreren op een zichtbare en relevante plek.

  1. VVD gooit de knuppel gelijk in het hoenderhok: ‘HOI Werkt wil helemaal niet samenwerken’

    VVD gooit de knuppel gelijk in het hoenderhok: ‘HOI Werkt wil helemaal niet samenwer­ken’

    HILVARENBEEK - ,,Voor ons is het duidelijk. HOI Werkt wil de macht in de gemeenteraad, in het college van B en W en dus ook in de commissies. Ze willen helemaal niet samenwerken.” Aan het woord is Ronald Blok, VVD-fractievoorzitter in Hilvarenbeek. Hij trok vorige week alle kandidaten terug voor het voorzitterschap van de verschillende politieke commissies. Is hiermee de toon gezet voor de komende vier jaar?