Wethouders Marcelle Hendrickx (links) en Berend de Vries (rechts) bewonderen samen met architecten Francine Houben, Ingrid van der Heijden en Job Roos (vlnr.) de LocHal. Samen met het Spoorpark staat de LocHal symbool voor de ongebreidelde ambitie en optimisme dat de afgelopen twee jaar in Tilburg heerste.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Marcelle Hendrickx (links) en Berend de Vries (rechts) bewonderen samen met architecten Francine Houben, Ingrid van der Heijden en Job Roos (vlnr.) de LocHal. Samen met het Spoorpark staat de LocHal symbool voor de ongebreidelde ambitie en optimisme dat de afgelopen twee jaar in Tilburg heerste. © Beeld Werkt

Ambitie en grenzeloos optimisme maken plaats voor onzekerheid in Tilburg

HALVERWEGE DE RAADTILBURG - De LocHal, het Spoorpark. Ze staan symbool voor de sfeer van optimisme die kenmerkend was voor de eerste twee jaar van de huidige raadsperiode in Tilburg. Maar hoelang blijft dat optimisme nog voortduren nu de wind niet langer in de zeilen blaast?

Nog nooit stonden de schijnwerpers zo vaak op Tilburg gericht als in de afgelopen twee jaar. De LocHal won de ene na de andere (internationale) architectuurprijs en vanuit heel Nederland kwam men kijken naar het Spoorpark, het door de gemeente gefaciliteerde burgerinitiatief. Ondertussen bloeide de Piushaven op en werd er hard gewerkt om het winkelgebied in de binnenstad nieuw elan te geven. Dan was daar onlangs nog het rapport van gerenommeerde bureau BDO waaruit Tilburg als ‘financieel meest gezonde gemeente’ naar voren kwam. Het was allemaal tekenend voor het nieuwe zelfbewustzijn van de stad.