De Poolse supermarkt Warszawa XL aan het paletplein is sinds deze week weer open. Ze waren voor 6 maanden gesloten na een aanslag op de supermarkt in januari.
Volledig scherm
PREMIUM
De Poolse supermarkt Warszawa XL aan het paletplein is sinds deze week weer open. Ze waren voor 6 maanden gesloten na een aanslag op de supermarkt in januari. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Alles moest vernieuwd: zes maanden na aanslag is Poolse supermarkt weer open

TILBURG - Dat er veel schade was na de explosie in de Poolse supermarkt aan het Paletplein, blijkt wel uit de opsomming van de supermarktmanager als je hem vraagt wat er allemaal nieuw is. „De apparaten, koelingen, leidingen, stellingen: eigenlijk is het hele pand weer tot casco gestript.”

 1. Aanslag op Poolse supermarkt in Tilburg, getuige hoorde meerdere daders praten
  Play
  PREMIUM
  video

  Aanslag op Poolse supermarkt in Tilburg, getuige hoorde meerdere daders praten

  TILBURG - Bij de Poolse supermarkt Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg is in de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur een explosief afgegaan. Daardoor is brand uitgebroken, die relatief snel geblust werd. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Het is de vijfde aanslag op een Poolse supermarkt in korte tijd, de vierde op een zaak van dezelfde eigenaar. Die in Aalsmeer en Beverwijk waren van de familie Mahmoed.