Afgelopen zaterdag is begonnen met de sloop van Kwalitaria Tra. De sloop is stilgelegd, maar wordt waarschijnlijk deze week hervat.
Volledig scherm
Afgelopen zaterdag is begonnen met de sloop van Kwalitaria Tra. De sloop is stilgelegd, maar wordt waarschijnlijk deze week hervat. © Willem de Volder

Afgebrand Kwalitaria Tra snel tegen de vlakte, ook veel schade bij buurman Bojangles

UPDATEGOIRLE - Het kan nog maanden duren voordat uitgaansgelegenheid Bojangles in Goirle weer opengaat. Dat is de verwachting van exploitant Kristel van Beurden. De brand bij haar buurman Tra was verwoestend, ook voor haar café. De sloop Kwalitaria Tra gaat vanaf donderdag verder.

Bojangles raakte zwaar beschadigd bij de brand bij buurman Kwalitaria Tra, vorige week woensdag. De eerste dag na de brand mocht eigenares Kristel van Beurden nog niet naar binnen en was er nog enige hoop dat de schade zou meevallen. 

 Nu ze het interieur met eigen ogen heeft gezien kan ze maar één conclusie trekken: ,,Dit gaat een lange tijd duren’'. In het pand is rookschade, brandschade en er is schade aan de isolatie van het pand. Of de constructie nog veilig is moet nader worden onderzocht.

Bij Kwalitaria Tra is afgelopen zaterdag al begonnen met de sloop, maar dat werk is voorlopig even stilgelegd. Dat heeft volgens eigenaar Berry Tra te maken met asbest die is aangetroffen. Bovendien waren de aanvraag voor de sloop niet helemaal afgewikkeld. Tra verwacht dat de sloop woensdag, uiterlijk donderdag verder gaat. 

Afgesloten

De Tilburgseweg is nog steeds afgesloten voor autoverkeer. 

Een woordvoerster van de gemeente bevestigt dat de sloop tijdelijk is stilgelegd omdat er asbest aanwezig was. Het is de bedoeling dat de sloop donderdag verder gaat. De weg is dan in de loop van volgende week weer open.

De doorgaande weg is afgesloten.
Volledig scherm
De doorgaande weg is afgesloten. © Alex van Lanen