De gemeente Tilburg en de NS kwamen op 6 februari met een financiële regeling voor slachtoffers van het chroom-6-drama. Bijna twee weken later zou de gemeenteraad daarmee instemmen, ondanks het feit dat gedupeerden zélf om hogere vergoedingen vroegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Tilburg en de NS kwamen op 6 februari met een financiële regeling voor slachtoffers van het chroom-6-drama. Bijna twee weken later zou de gemeenteraad daarmee instemmen, ondanks het feit dat gedupeerden zélf om hogere vergoedingen vroegen. © Dolph Cantrijn

Advocaten hebben chroom-6-vergoedingen op de korrel

TILBURG - Advocaten van chroom-6-slachtoffers kiezen verschillende strategieën om rechtvaardige schadevergoedingen af te dwingen. Eén van hen, Bedaux advocaten, overweegt de algemene tegemoetkoming van 7000 euro per persoon aan te vechten.

  1. Hof van Gerla in Alphen doorverkocht aan investeerder, buurtbewoners voelen zich genegeerd
    PREMIUM

    Hof van Gerla in Alphen doorver­kocht aan investeer­der, buurtbewo­ners voelen zich genegeerd

    ALPHEN - Het zag er allemaal zo aardig uit in Alphen: het slopen van een oude schoenklompenfabriek in het centrum en bouwen van een woonwijk voor met name lokale starters. Inmiddels zo’n twee jaar verder is de situatie volledig anders. Het project is door projectontwikkelaar LBB Vastgoed doorverkocht aan een investeerder, die de woningen gaat verhuren tegen middelhoge huurprijzen. De omwonenden voelen zich compleet genegeerd.