Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

56-jarige Tilburger weigert coronamaatregelen en bespuugt supermarktmedewerker

TILBURG - Een 56-jarige Tilburger is woensdagochtend opgepakt nadat hij zich agressief gedroeg tegen een winkelende vrouw en een medewerker in een supermarkt zijn gezicht spuugde. Hij zit vast op verdenking van poging tot zware mishandeling en belediging. 

De man rende woensdagochtend in een supermarkt in Tilburg Zuid op een vrouw en haar kind af. Hij stopte op korte afstand en schreeuwde dat ze te dicht bij haar kind liep. Hierop vroeg een medewerker de man om te vertrekken, vanwege zijn agressieve gedrag en het niet naleven van de anderhalve meter regel. De verdachte pakte enkele biertjes en nam zonder af te rekenen de benen. 

In het gezicht gespuugd

Een andere medewerker van de supermarkt hield de man tegen en pakte de biertjes af. De Tilburger weigerde te vertrekken, ondanks dat dit hem drie keer werd opgedragen. Hij bleef schreeuwen en spuugde een leidinggevende vol in het gezicht. Vervolgens rende hij alsnog weg, maar hij werd door het personeel tegengehouden. 

Agenten hebben de man overgenomen en aangehouden. Het geschrokken slachtoffer heeft direct zijn gezicht met water en alcohol gewassen en heeft aangifte gedaan.

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”