Volledig scherm
De zwemmers bij de start van de zwemtocht in 2017. © Johan van der Heijden

Zwemtocht Stavenisse-Sint-Annaland dreigt in het water te vallen

STAVENISSE - De zwemtocht Stavenisse-Sint-Annaland gaat zaterdag waarschijnlijk niet door. Er wordt voor die dag erg slecht weer verwacht. Vrijdagmiddag hakt de organisatie de knoop door.

De zwemtocht voor het goede doel staat gepland voor aanstaande zaterdag 17 augustus. Om 14.00 uur zouden de gesponsorde zwemmers in Stavenisse te water moeten gaan voor hun tocht naar het strandje van Sint-Annaland.

Quote

Ze verwachten windkracht vijf met windstoten tot kracht zeven. En de hele dag regen.

Marcel van Eenennaam

,,Maar ze verwachten windkracht vijf, met stoten van zeven en de hele dag regen”, laat organisator Marcel van Eenennaam weten. En dat zijn geen omstandigheden om een dergelijke zwemtocht veilig door te laten gaan.

Volledig scherm
Organisator Marcel van Eenennaam vreest dat de zwemtocht dit jaar niet doorgaat. © Timo van de Kasteele

Toch stelt Van Eenennaam  de definitieve beslissing nog even uit. ,,We gaan het vrijdag pas beslissen, al ziet het er niet naar uit dat het doorgaat. Maar we wachten het nog even af, want er is natuurlijk niks zo veranderlijk als het weer.”

Als de tocht vrijdag wordt afgelast, wil dat zeggen dat er dit jaar geen zwemtocht meer wordt gehouden. Van verschuiving naar een andere datum is volgens de organisator geen sprake: ,,Nee, dan wordt het volgend jaar.”

De zwemtocht had dit jaar geld op moeten leveren voor EQuiMio in Sint-Annaland. De zorgboerderij bestaat sinds 1 januari 2010 en biedt therapie, coaching en begeleiding met paarden aan mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen met psychiatrische problemen. 

Duizenden euro’s

In de twee voorgaande jaren werd al enkele duizenden euro’s bij elkaar gezwommen voor andere goede doelen. In 2018 was dat voor een nieuwe vitrine voor het watersnoodhuis in Stavenisse. Het jaar daarvoor werd gezwommen voor het opknappen van de hervormde kerk aan het Van der Lek de Clerqplein, ook in Stavenisse.  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement