Volledig scherm
© kanvag/Thinkstock

Zonnepanelen of elektrische auto komen dichterbij voor Thoolse burgers met weinig geld, als plan PVV doorgaat

THOLEN - Inwoners van Tholen die het niet zo breed hebben maar wél zonnepanelen of elektrische auto willen aanschaffen, moeten daarvoor geld kunnen lenen bij de gemeente. 

Dat idee stelt de fractie van de PVV donderdagavond voor in de raadsvergadering. Zo’n lening zou dan tegen een lage rente verstrekt moeten worden, legt fractievoorzitter Vincent Bosch uit. ,,Er zijn gezinnen met de wens om te verduurzamen, maar die daar niet de middelen voor hebben. De overheid is de aangewezen instantie om daaraan tegemoet te komen. Dat kan via het verstrekken van subsidie, maar er zijn ook andere instrumenten om dit te bereiken.”

Bosch doelt daarmee op een zogeheten revolverend fonds. Een potje dat de gemeente beschikbaar stelt om uit te lenen, zodat het geld op termijn terugkomt en ingezet kan blijven worden. Bosch vraagt het college om ‘binnen afzienbare tijd’ met een voorstel te komen voor zo’n fonds, waar iedere Tholenaar dan gebruik van moet kunnen maken.

 Donderdagavond wordt duidelijk of het voorstel ook daadwerkelijk gesteund wordt door de meerderheid van de gemeenteraad.