Volledig scherm
De Vrienden van Siem in de net ingerichte ontvangstruimte in het Amphia Ziekenhuis in Breda. © Vrienden van Siem

Vrienden van Siem uit Sint-Annaland maken ziekenhuis in Breda een stukje mooier

SINT-ANNALAND - Het gloednieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda is door de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland nog een stukje mooier gemaakt. Ze hebben de ontvangstruimte bij de polikliniek oncologie ingericht.

De ruimte is bedoeld voor patiënten en hun naasten die bijvoorbeeld nog moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. ,,Maar het moet ook een fijne plek zijn waar mensen zich even kunnen terugtrekken’’, zegt Leo Vroegop van de Vrienden van Siem. Het Amphia Ziekenhuis was in 2018 het goede doel van deze stichting. Er werd in dat jaar liefst 31.000 euro opgehaald. Daarmee werd onder meer meubilair en decoratiemateriaal aangeschaft. Een delegatie van de Vrienden is vrijdag naar Breda gereisd om de ontvangstruimte daadwerkelijk in te richten.

De Vrienden van Siem zijn de voetbalvrienden van de in 2006 overleden Siem Vroegop uit Sint-Annaland. Al meer dan tien jaar houden ze elk jaar tal van activiteiten, waarmee ze geld ophalen voor goede doelen op het gebied van kanker. In veel ziekenhuizen in Nederland en België zijn inmiddels faciliteiten betaald door de stichting. In de loop der jaren is in totaal al 220.000 euro bijeengebracht.

Het goede doel voor dit jaar is het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar de Vrienden van Siem de familiekamer van de afdeling oncologie gaan aankleden. Geld wordt nog ingezameld met Siems Eindejaarstoernooi op 28 december en carbidschieten op 31 december. ,,Dat laatste is een nieuw evenement waaraan ook de ijsclub en de schuttersvereniging meedoen’’, vertelt Leo. De opbrengst van dit jaar en het goede doel voor 2020 worden bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Volledig scherm
De door de Vrienden van Siem ingerichte ontvangstruime © Vrienden van Siem