De Spar supermarkt in de Achterstraat in Sint Philipsland
Volledig scherm
De Spar supermarkt in de Achterstraat in Sint Philipsland © Spar Supermarkt

Voor honderden euro’s aan sigaretten buitgemaakt bij supermarkt: ‘Ze sloegen meteen het alarm aan flarden’

SINT PHILIPSLAND - Opnieuw is de Spar supermarkt in Sint Philipsland doelwit van inbraak. Drie mannen forceerden vannacht de schuifdeuren en maakten voor honderden euro’s aan sigaretten buit. ,,Ze sloegen meteen het alarm en het zwaailicht aan flarden”, zegt eigenaar Jaap de Berg. 

Het is inmiddels de vijfde of zesde keer dat er bij de supermarkt in de Achterstraat wordt ingebroken. ,,De laatste keer, vier jaar geleden, kwamen ze door het dak”, zegt De Berg. ,,Nu hebben ze de glazen schuifdeuren geforceerd.” 

Hooguit drie minuten is het drietal binnen geweest. ,,Dit moet zeer professioneel zijn voorbereid”, zegt De Berg. ,,Waarschijnlijk zijn ze eerder in de winkel geweest om de situatie te bekijken. Ze wisten precies waar het zwaailicht hing. Dat sloegen ze als eerste aan flarden.”

Hoeslaken

De Berg heeft de bewakingsbeelden inmiddels teruggekeken. Daarop is te zien hoe de mannen rond 3.30 uur ‘op het gemakje’ de inbraak voorbereiden. Eenmaal binnen gaan ze direct op hun doel af: de beveiligde sigarettenkast. Die wordt compleet vernield. 

,,Met een soort van hoeslaken hebben ze de sigaretten verzameld.” Een signalement van de daders heeft De Berg niet. ,,Het zijn drie jonge mannen met bivakmutsen. Meer valt er niet te zien. Waarschijnlijk hebben ze hun auto een eindje verderop geparkeerd. Want die hebben we niet in beeld.”

Niets opgewassen

De Spar-supermarkt is begin december volledig vernieuwd. Heeft na de inbraken van afgelopen jaren diverse maatregelen getroffen. ,,Tegen dit soort grof geweld is niets opgewassen”, zegt De Berg. De politie doet momenteel onderzoek en analyseert de bewakingsbeelden. ,,We zijn op zoek naar getuigen”, zegt een woordvoerder. Die kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0900-8844. 

  1. De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open
    PREMIUM

    De Meestoof is na metamorfo­se klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

    SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.