Volledig scherm
De Oesterdam.

Vogelwerkgroep ageert tegen kitesurfers op Oesterdam

OESTERDAM - De Vogelwerkgroep Bergen op Zoom ziet de kitesurfers bij de Oesterdam tussen Zuid-Beveland en Tholen het liefst vertrekken.  De watersporters storen foeragerende vogels.

Rijkswaterstaat en de Nederlandse Kitesport Vereniging zijn bekend met het probleem; ze zoeken samen naar een oplossing. Dat was voor de Vogelwerkgroep reden om een brief aan Rijkswaterstaat te sturen. ,,Een deel van de voorlanden van de Oesterdam is aangewezen als kitesurfzone bij hoogwater. De werkelijkheid komt er neer dat kitesurfers juist bij laagwater actief zijn, omdat surfen dan veiliger is. Kortom, hier botsen de belangen van natuur en recreatie’’, schrijft voorzitter Jan Hogerwaard van de Vogelwerkgroep Bergen op Zoom.

Als het aan de Vogelwerkgroep ligt, wegen de natuurbelangen zwaarder dan het surfgenot in het besluit van Rijkswaterstaat.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.