Volledig scherm
De Vrienden van Siem in de door hen betaalde palliatieve kamer in het AZ Zeno in Knokke. © Vrienden van Siem

Voetbalvrienden uit Sint-Annaland geven ziekenhuis in Knokke twee palliatieve zorgkamers

KNOKKE - Dankzij de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland heeft het AZ Zeno Ziekenhuis in Knokke sinds kort de beschikking over twee palliatieve zorgkamers.

De Vrienden van Siem zijn de voetbalvrienden van de in 2006 overleden Siem Vroegop uit Sint-Annaland. Al meer dan tien jaar houden ze elk jaar tal van activiteiten, waarmee ze geld ophalen voor goede doelen op het gebied van kanker. Meestal zijn die gekoppeld aan een ziekenhuis.

Het ziekenhuis in Knokke was in 2014 het goede doel. Dat het zolang heeft geduurd voor met het geld van de Vrienden van Siem de palliatieve zorgkamers zijn ingericht, heeft te maken met het feit dat er een nieuw ziekenhuis werd gebouwd. ,,We vonden het zonde om de investering nog in het oude ziekenhuis te doen’’, zegt Leo Vroegop, de broer van Siem.

In 2014 werd in totaal 26.000 euro opgehaald. De helft ging naar het AZ Zeno. Van de andere 13.000 euro zijn in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam eerder al palliatieve kamers betaald. In totaal hebben de Vrienden van Siem al meer dan twee ton opgehaald. Daarvan zijn in veel ziekenhuizen voorzieningen ingericht.

In de kamers in Knokke kunnen patiënten tijdens de laatste fase van hun leven samen zijn met familie.

Volledig scherm
De Vrienden van Siem in de door hen betaalde palliatieve kamer in het AZ Zeno in Knokke. © Vrienden van Siem
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement