Apparatuur uit het kantoor is in het zwembad gegooid.
Volledig scherm
Apparatuur uit het kantoor is in het zwembad gegooid. © Gemeente Tholen

Vernielingen zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk; seizoensopening onzeker

UPDATE 17.20 uurSINT-MAARTENSDIJK - Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk was helemaal klaar voor de seizoensopening van zaterdag, maar of dat doorgaat is erg onzeker. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken, de boel vernield en apparatuur in het water gegooid.

Volgens een gemeentewoordvoerder wordt ‘alles op alles’ gezet om het bad zaterdag toch te kunnen openen. Donderdag aan het einde van de ochtend waren alle vernielingen in ieder geval al provisorisch gerepareerd: met een plank voor de kapotte ruit van en een geforceerd hek werd terug op zijn plek gehangen.

Bodem

Computers, telefoons en de kassa: alles werd donderdagochtend vroeg door een medewerker van de gemeente op de bodem van het zwembad gevonden. Ook een beveiligingscamera lag erbij. Geld is er niet gestolen, want de kassa was nog leeg.

Pest

Een paar weken geleden werd het bad - nadat de toekomst ervan door de gemeenteraad werd veiliggesteld - door een groep vrijwilligers seizoensklaar gemaakt. Dorpstafel-voorzitter Ron van der Graaf was daar ook bij. Donderdagochtend nam hij zelf poolshoogte bij het bad. ,,Ik heb de pest in”, zegt Van der Graaf. ,,Wie doet dit? Krankzinnig. Die hekken zijn het water ingegooid met het risico dat de bodem kapot zou gaan. Dan hadden we een heel jaar niet kunnen zwemmen.”

Harde schijf

De gemeente Tholen heeft aangifte gedaan. Van der Graaf hoopt dat de harde schijf van de beveiligingscamera nog intact is. ,,Met een beetje geluk doet-ie het nog. Dan hangen de daders.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement