Tommy van Rumund bij de bocht waar hij in Oud-Vossemeer een ongeluk heeft gehad.
Volledig scherm
Tommy van Rumund bij de bocht waar hij in Oud-Vossemeer een ongeluk heeft gehad. © Dirk Jan Gjeltema

Verkeerspsycholoog gaat Oud-Vossemeersedijk onder de loep nemen

OUD-VOSSEMEER - De Oud Vossemeersedijk bij Tholen wordt binnenkort bestudeerd door een verkeerspsycholoog. Dat is één van de maatregelen die de provincie Zeeland neemt naar aanleiding van de zeven ongelukken die afgelopen dagen op de weg gebeurden.

Daarnaast gaat ze de weg de komende tijd in de gaten houden en wordt het wegdek onderzocht op stroefheid. Voor wegen is dat een belangrijke factor om als veilig te worden bestempeld.

Donderdag werd bekend dat één van de betrokkenen bij een ongeval, Tommy van Rumund, de mogelijkheid onderzoekt om met andere gedupeerden de provincie aansprakelijk te stellen. De provincie wacht dat af, laat woordvoerder Mercedes Walrave weten. 

Wel neemt Zeeland de kwestie ‘uiterst serieus’. Walrave: ,,Dit aantal ongevallen in een week tijd is erg veel en zeker voor ons aanleiding om iets te doen. We gaan analyseren wat de oorzaken zijn van de ongevallen en we gaan de weg de komende tijd monitoren. Met één slachtoffer hebben we contact gehad, die we ook zeker in het vervolgtraject willen betrekken.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement