Volledig scherm
De wietkwekerij was verborgen in een loods aan de Molenvlietsedijk in Tholen. © Roland de Jong/HV Zeeland

Twee verdachten van veelbesproken Thoolse wietkwekerij moeten voor de rechter komen

THOLEN - Voor de vondst van een wietkwekerij aan de Molenvlietsedijk in Tholen in maart vorig jaar moeten twee verdachten voor de rechter verschijnen. 

Het gaat om een man en een vrouw die ten tijde van de vondst 61 en 48 waren. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Met name de arrestatie van de man deed veel stof opwaaien. Dat kwam vanwege zijn mogelijke verwevenheid met Beveiligingsbedrijf B&B, dat beveiligings- en receptiewerk voor de gemeente deed. 

De gemeente zegde de samenwerking met B&B voorlopig op en huurde een ander bedrijf in. In de tussentijd mocht een dochteronderneming van B&B wel gebruik blijven maken van haar gehuurde ruimte in het gemeentehuis. 

In een reactie laat locoburgemeester Jan Harmsen dinsdag weten de uitspraak van de rechter af te wachten voor de gemeente een besluit neemt over de samenwerking met B&B.

De opgerolde kwekerij was gevestigd in een loods achter op het erf van een vrijstaande woning. Verborgen achter een muur waren twee kweekruimten ingericht, die via een omweg te bereiken waren. Ook werd stroom illegaal afgetapt.

Volledig scherm
© Roland de Jong/HV Zeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement