Volledig scherm
Industrieterrein Klaverveld (rechts) kan nog iets groter worden binnen het bestemmingsplan. Op de achtergrond ligt de trekkertrek-baan. © PZC

Toch een stukje groei voor bedrijventerrein Klaverveld bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Met de verkoop van vier kavels op Klaverveld in Oud-Vossemeer zit het bedrijventerrein nu vol. Dat laat de Thoolse wethouder Frank Hommel (VVD, economische zaken) weten.

De gemeente wilde het bedrijventerrein jaren geleden al uitbreiden maar werd toen teruggefloten door de Raad van State. Die oordeelde dat dat zou leiden tot een te grote toename van verkeer.

Toch kan de gemeente nu voldoen aan de wens van lokale bedrijven die uit willen breiden. ,,We hebben goed gekeken naar de grens van het bestemmingsplan", zegt Hommel. ,,Het blijkt dat we nog een paar lapjes grond hebben waar je zo kunt bouwen. Zo komen er geen extra verkeersbewegingen. Dit is een mooie oplossing om die bedrijven te helpen.” 

De kavels worden verkocht aan drie bedrijven die al op het terrein gevestigd zijn: de autobedrijven Bal en Peene en Boers riooltechniek. De grond ligt aan de oostzijde van het bedrijventerrein, bij de trekkertrek-baan. Of die daar kan blijven, wordt onderzocht zegt Hommel. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement