Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Tiener (16) steelt auto vader en rijdt ‘s nachts zonder licht rond in Tholen

THOLEN - Een 16-jarige jongen uit Tholen is afgelopen nacht aangehouden voor het joyriden met zijn vaders auto. Hij reed zonder verlichting op de Grindweg. 

Agenten zagen zijn auto rond 01.45 uur rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Ze wilden hem aanspreken over de verlichting, toen ze opmerkten dat de bestuurder wel heel jong was.

Ze vroegen zijn rijbewijs, maar de tiener gaf aan dat hij dat nog niet had. Hij bleek 16 jaar en reed in de auto van zijn vader, zonder diens toestemming. De agenten reden met de jongen in de politieauto naar zijn huis. Een andere agent reed de auto van de vader naar het woonadres.

De agenten gingen het huis binnen met de huissleutels van de 16-jarige. Op dat moment begon de jongen de agenten uit te schelden. Hierop is hij aangehouden. De vader van de jongen is geïnformeerd over de aanhouding en de verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. Hij wordt vandaag gehoord.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement