Volledig scherm
De Thoolse Havendagen 2020 heeft een grote groep van 78 vrijwilligers. © Tholen Sterk

Thoolse Havendagen zijn nog ver weg, maar de vaart zit er al in

THOLEN - De Thoolse Havendagen zijn pas in juni volgend jaar, maar dat weerhoudt de organisatie er niet van om gas te geven. Onder meer een verlichte vlootshow, kampement van oude legervoertuigen én een optreden van Gerard Joling staan al gepland.

De Havendagen in 2020 staan in het teken van 75 jaar bevrijding van Nederland. Op de Oesterputten wordt daarom vier dagen lang een kampement van oude legervoertuigen opgetrokken. Op twee avonden rijden alle voertuigen in een stoet langs de Thoolse in de gemeente. 

Er zijn meer evenementen die een link hebben met de oorlog en bevrijding. Vliegtuigen die gespoten zijn in D-Day invasiekleuren vliegen over en het overvaren van militaire voertuigen wordt nagebootst over het Schelde-Rijnkanaal. Bezoekers kunnen meevaren ter hoogte van de oude brandweerhelling, waar vroeger de brug lag die in de oorlog twee keer werd opgeblazen.

Volledig scherm
De brug bij Tholen werd in mei 1940 opgeblazen door het Nederlandse leger. © Museum De Meestoof

Naast de Oesterputten worden Contr’ Escarpe, Jachtwerf van Duivendijk en het centrum van Tholen betrokken bij het evenement. Daar zijn, naast een reuzenrad uit 1937 en een verlichte vlootshow, muzikale optredens van onder meer Gerard Joling.  De kaartverkoop begint op 2 september via de website tholensterk.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement