Volledig scherm
© Thinkstock

Tholenaren mogen meepraten over huisvesting van arbeidsmigranten

THOLEN- Alle Tholenaren mogen hun mening geven over de huisvesting van arbeidsmigranten in hun directe omgeving. De gemeente Tholen stuurt daarvoor een enquête. 

Thoolse huishoudens krijgen in de week van 16 september een brief met inlogcode thuisgestuurd met het verzoek de online-enquête voor 6 oktober in te vullen. Voor wie dat niet kan, is het ook telefonisch mogelijk. De resultaten worden gebruikt voor nieuw beleid als het gaat om het huisvesten van arbeidsmigranten.  

De gemeente benadrukt dat er steeds meer vraag is naar huisvesting, met name voor migranten die werkzaam zijn in de agrarische sector en in de industrie. 

Niet in bestaande woningen

Half juli besloot de gemeenteraad nog dat arbeidsmigranten in elk geval het komende jaar niet meer mogen worden gehuisvest in bestaande woningen in de gemeente Tholen. Alle aanvragen die dit jaar worden ingediend, worden niet behandeld vóór het nieuwe beleid er is. 

Daar waar al buitenlandse werknemers worden opgevangen in woonhuizen, zal de gemeente niet ineens optreden. Dat is bijvoorbeeld het geval in de oude dokterswoning in Poortvliet. Dat leidde tot onvrede bij omwonenden. ,,Ook wij vinden het niet altijd wenselijk’’, zei wethouder Peter Hoek destijds. ,,Maar we hadden tot nu toe geen mogelijkheden om aanvragen te weigeren, omdat het begrip ‘wonen’ ruim is opgenomen in onze bestemmingsplannen. Het huisvesten van arbeidsmigranten mag.’’ 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement