Volledig scherm
© Thinkstock

Tholen zoekt rechthebbenden van graven op Stavenisser begraafplaats

STAVENISSE - Gedenktekens op de begraafplaats van Stavenisse kunnen binnenkort gemarkeerd zijn met een sticker: ‘contact gezocht’. 

Dat is het geval als de gemeente niet kan achterhalen wie de rechthebbende van zo'n graf is. Bijvoorbeeld door een verhuizing of overlijden. Om er voor te zorgen dat de graven dan een nieuwe rechthebbende kunnen krijgen, krijgen de gedenktekens een sticker die verwijst naar de gemeente.

Nabestaanden of belanghebbenden hebben een jaar de tijd om te reageren. Als de gemeente na één jaar geen aanmeldingen voor een graf heeft gekregen, wordt de grafbedekking verwijderd.

Gedenktekens op graven waarvan al afstand is gedaan van de rechten, krijgen óók een sticker. Die kondigt aan dat het grafmonument verwijderd wordt. Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan alsnog melden bij de gemeente via tholen.nl

In de hele gemeente wil Tholen op begraafplaatsen aan de slag met graven van vóór 1973. Wanneer er niet meer betaald wordt voor de grafrechten, worden grafmonumenten en beplanting weggehaald. Op die manier wordt het beheer efficiënter en bespaart de gemeente kosten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement