Volledig scherm
bravis © Chris van Klinken pix4profs

Tholen wil nogmaals praten met Bravis

THOLEN - In een uiterste poging om het Bravis-ziekenhuis bij Bergen op Zoom te houden, gaat de gemeente Tholen nog een keer in gesprek met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Dat doet ze naar aanleiding van cijfers waaruit blijkt dat een ambulance er bijna drie kwartier doet om vanuit Stavenisse naar de nieuwe locatie bij Roosendaal te komen. Dat zou nét binnen de wettelijke norm van 45 minuten zijn. Maar dat is toch te krap, vindt Tholen. 

,,We zullen nogmaals onze zorgen kenbaar maken", antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van ChristenUnie. Ze zal daarbij twee onderwerken extra benadrukken: de periodieke stroom aan toerisme, en calamiteiten op het water. ,,Dan is inzet van meerdere hulpdiensten noodzakelijk.” Daarnaast wil Tholen ook praten met het Witte Kruis. ,,Om de mogelijkheden voor het verbeteren van de aanrijtijden te verkennen.”

Bravis maakte half april bekend het nieuwe ziekenhuis bij Roosendaal te willen bouwen. Dat is een voorgenomen besluit. Pas na gesprekken met belanghebbenden valt eind juni het definitieve besluit. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement