Kinderen in een Grieks vluchtelingenkamp.
Volledig scherm
Kinderen in een Grieks vluchtelingenkamp. © Joris Van Gennip

Tholen wil kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen opnemen

THOLEN - Tholen is bereid een aantal alleenstaande kinderen op te nemen die momenteel in Griekse vluchtelingenkampen verblijven. Het Rijk moet daar dan wel geld voor geven.

Alleen Vincent Bosch (PVV) liet donderdag tijdens de raadsvergadering weten tegen dit voornemen te zijn. Hij vindt dat Tholen al te veel doet voor vluchtelingen. ,,Genoeg is genoeg. Deze kinderen zijn onze naasten niet.’’ Algemeen Belang Tholen (ABT) was ook kritisch, maar stemde toch aarzelend in. ,,In onze eigen omgeving zitten ook kinderen die aandacht verdienen’’, zei Han van 't Hof. ,,En waarom alleen kinderen uit Griekse kampen?’’

Ook een thuis bieden

Het initiatief kwam van de fractie van PvdaA/GL. Nu het door een ruime meerderheid van de gemeenteraad is gesteund, zal de gemeente Tholen het kabinet oproepen 500 kinderen uit Griekse kampen op te nemen. Als dat gebeurt, wil Tholen zich inspannend om ook een deel van deze jongens en meisjes een thuis te bieden. Op verzoek van de SGP-fractie werd daaraan toegevoegd dat het Rijk wel de kosten moet dragen.