Zwembad De Spetter kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken, vond een groep vrijwilligers. De gemeente Tholen stak daar echter een stokje voor.
Volledig scherm
Zwembad De Spetter kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken, vond een groep vrijwilligers. De gemeente Tholen stak daar echter een stokje voor. © Mechteld Jansen

Tholen verbiedt schoonmaken zwembad De Spetter, vrijwilligers balen

THOLEN - Zwembad De Spetter in Tholen mag zaterdag toch niet schoongemaakt worden. ,,De gemeente geeft ons geen toegang tot het terrein", aldus Jantine Pollie. De organisatrice had, ondanks alle Corona-perikelen, graag met een groep vrijwilligers het zwembad seizoensklaar gemaakt. Dat gaat nu niet door. ,,Ik baal hier enorm van."

Tussen alle afgelastingen leek de schoonmaakactie van NLdoet bij zwembad De Spetter lange tijd een uitzondering te worden. ,,Wij gaan gewoon door", liet Pollie vrijdagmorgen nog weten. ,,Omdat het buiten is, er niet heel veel mensen komen en alle vrijwilligers die verkouden of ziek zijn toch al thuisblijven."

Quote

De lunch was al vervangen door een bolusbuf­fet. Nu gaat de actie helemaal niet door.

De bedoeling was om gezamenlijk bladeren te gaan vegen, het bad schoon te spuiten, kleedhokjes te poetsen en allerlei andere opruimwerkzaamheden te verrichten. Het zwembad zou daarmee klaar moeten zijn voor de start. Bovendien was er voor de vrijwilligers een lunch gepland. 

Die lunch had de organisatie al eerder vervangen door een bolusbuffet. Ook was het programma al ingekort tot 12.30 uur. Allemaal voor niets. De opruimactie gaat nu helemaal niet door.