Volledig scherm
Een Dodge-legervoertuig uit 1944. © Stichting Vitality

Tholen Sterk wil 75 jaar bevrijding groots vieren

THOLEN - De viering van 75 jaar bevrijding van Nederland gaat in Tholen groots gevierd worden. Tenminste, als het aan de Stichting Tholen Sterk ligt. Die wil de Havendagen in juni 2020 daarvoor aangrijpen.

Zo komt er in de week voorafgaand aan de Havendagen een kampement met meer dan zeventig historische voertuigen op de Oesterputten. Die voertuigen verzorgen 's avonds rondritten over het hele eiland. ,,Want de Havendagen is geen evenement alleen voor Tholen-stad", zegt voorzitter William van Leeuwen. ,,Maar juist voor de hele gemeente.”

Tenten

Dat kampement bestaat uit ongeveer driehonderd personen. Vrijwilligers die vooral uit het noorden van het land komen en in tenten zullen verblijven. Daarnaast hoopt de stichting op medewerking van land- en luchtmacht en marine. De activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding worden gehouden naast het ‘normale’ programma van de Havendagen. 

Overigens werd Tholen - uitgezonderd Sint-Philipsland - al op 30 oktober 1944 bevrijd. Iets eerder dan de rest van Nederland dus. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
    Geef uw mening

    ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

    Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?