Volledig scherm
Plastic en drankkartons worden nu apart ingezameld en opgehaald in Tholen. © PZC

Tholen laat zich (nog) niet verleiden tot nascheiden restafval

THOLEN - Inwoners van Tholen moeten voorlopig hun afval blijven scheiden. De gemeente laat zich niet verleiden door een proef van afvalverwerker AVR, dat met een nieuwe installatie zélf plastic kan scheiden van restafval.

Volgens de SP op het eiland zou deelname aan die proef van AVR een hoop rompslomp schelen. Dan kan immers al het afval in de grijze container. De gemeenten Terneuzen, Noord-Beveland, Borssele en Reimerswaal doen er wél aan mee. Maar Tholen ziet dat niet zitten. ,,De proef is beperkt", vinden burgemeester en wethouders. ,,Alleen het plastic verpakkingsmateriaal wordt er uit gehaald.” Dat is niet genoeg om de doelstellingen te halen. 

Daalt

Bovendien heeft Tholen in 2016 het afvalsysteem al veranderd. Bewoners kunnen nog maar eens in de vier weken hun grijze container aan de weg zetten. Met als resultaat dat het restafval daalt: van 233 kilo (2016) per huishouden naar 162 kilo (2018). 

Het plastic afval wordt eens in de twee weken opgehaald, net als de gft-container. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement