Volledig scherm
© stock.xchng

Tholen hint op uittreden Zeeuwse Muziekschool

THOLEN – Dat Tholen de Zeeuwse Muziekschool (ZMS) op de vingers tikt, is volgens de gemeenteraad terecht. Maar ze moet ook onderzoeken of, na Sluis en Vlissingen, ook Tholen uit het samenwerkingsverband kan stappen.

Dat bleek vanavond tijdens de commissievergadering. De fracties toonden zich stuk voor stuk kritisch over het financiële plaatje zoals de Zeeuwse Muziekschool dat schetst. Tholen gaat, net als de andere deelnemende Zeeuwse gemeenten, meer betalen om muziekonderwijs af te nemen.

Commissielid Marcel Vercammen (ChristenUnie) zei het gevoel te hebben dat het muziekonderwijs in de gemeente onder druk staat. Hij pleitte ervoor om alvast te verkennen of de gemeente dat zelf kan gaan regelen. De SGP voelde daar ook wel voor. ,,We moeten de mogelijkheden buiten de Zeeuwse Muziekschool om verkennen”, zei Kees Knulst.

Tholen zit tot en met 2020 vast aan de ZMS. Wethouder Frank Hommel wees de raadsleden erop dat er ‘duidelijke uittredingsregels’ zijn: als de gemeente ervoor kiest het samenwerkingsverband te verlaten, zal ze daarvoor een zak geld mee moeten brengen. Sluis moest bij uittreding 214.000 euro betalen, Vlissingen 770.000 euro.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement