Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Guido van der Heijden

Taakstraf voor stalker uit Tholen

MIDDELBURG - De 44-jarige A.T. uit Tholen is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur wegens stalking. Daarbij komt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een contact- en locatieverbod, zoals de officier van justitie had geëist.

De rechtbank acht bewezen dat T. zijn ex-vriendin vanaf eind 2015 zo‘n 1,5 jaar heeft gestalkt. Hij reed tientallen keren per dag langs haar huis, ging langs haar werk, belde haar, stuurde berichten en stond onaangekondigd voor haar deur en in de tuin van haar buren.
Het slachtoffer vertelde eerder op zitting dat zijn gedrag een grote impact op haar leven heeft. ,,Ik voel mij machteloos. Ik heb meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij mij met rust moet laten, maar hij luistert niet. Ik word er gek van.” T. kon maar niet accepteren dat de relatie over is. De rechtbank vindt dat er sprake is van een stelselmatige inbreuk op de persoonlijke leefomgeving van het slachtoffer.

De Tholenaar is haar naast de opgelegde straffen een schadevergoeding verschuldigd van 1579,46 euro.

  1. Iedereen verdient een tweede kans
    Geef uw mening

    Iedereen verdient een tweede kans

    Alsof een oude wond werd opengereten. Zo voelde het voor veel inwoners van Hoogerheide toen zij deze week vernamen dan Julien C., de man die in 2006 de 8-jarige Jesse Dingemans om het leven bracht, mogelijk op vrije voeten komt. C. zit nu nog in een tbs-kliniek in Groningen, maar de rechtbank beslist deze zomer of hij naar een instelling voor begeleid wonen kan en op verlof mag, ook zonder begeleiding. Volgens zijn behandelaars is C. daaraan toe. En iedereen verdient een tweede kans, toch?