Volledig scherm
© HV Zeeland

Snelheid Oud-Vossemeersedijk verlaagd naar 50 km/u

OUD-VOSSEMEER - Op een deel van de Oud-Vossemeersedijk is de maximumsnelheid verlaagd tot 50 km per uur. Die maatregel heeft de Provincie genomen nadat bleek dat de weg op dat stuk minder stroef bleek dan een paar maanden geleden.

Die stroefheidsmeting werd gedaan naar aanleiding van de zeven ongevallen die kort achter elkaar gebeurden op de dijk. Daarnaast zet de Provincie een verkeerspsycholoog in en analyseert ze de toedracht van de ongevallen.

Volgens woordvoerder Imke van der Plas van de Provincie wordt de weg in ieder geval binnenkort ruwer gemaakt, zodat de snelheidsbeperking opgeheven kan worden. Dat betekent overigens niet dat de stroefheid ook de oorzaak was van de ongelukken, verklaart Van der Plas: ,,Dat is niet te zeggen. Het lijkt erop dat de ongelukken wisselende oorzaken hebben. Ook weggedrag kan er mee te maken hebben.”

Vorige week werd bekend dat één van de slachtoffers, Tommy van Rumund, de Provincie aansprakelijk wil gaan stellen. De Tholenaar vermoedt dat het asfalt op de dijk te oud en op is. ,,Die weg is levensgevaarlijk.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement