Volledig scherm
PREMIUM
De bewoners van Zorgcomplex Smalstad XL dat 5 jaar bestaat. © Pix4Profs/Peter van Trijen

‘Smalstad XL voelt als een grote familie’

THOLEN - Het begon vijf jaar geleden met vijftien bewoners. Inmiddels telt Smalstad XL in Tholen er 38. De woonvoorziening van zorginstelling Sjaloom Zorg vervult een regiofunctie voor mensen met een beperking. De bewoners komen uit alle windstreken.

Die bewoners hebben stuk voor stuk een eigen appartement, met keuken, slaapkamer en badkamer. De christelijke zorginstelling Sjaloom Zorg geeft in het wooncomplex aan de Dilt 24-uurs begeleiding voor wie dat nodig heeft. De 38 bewoners, waarvan één stel, variëren in leeftijd van begin twintig tot halverwege de zestig. En hebben een lichamelijk of verstandelijke beperking.

Het merendeel van de bewoners is overdag van huis en werkt bij de sociale werkvoorziening in het tuinonderhoud, of heeft een vaste baan. Zoals Erik de Keijzer, bewoner van het eerste uur. Hij heeft net een contract getekend bij winkelinrichter Hemi in Tholen, waar hij als assemblagemedewerker tafels en stoelen in elkaar zet. ,,Nooit gedacht dat ik een eigen inkomen zou hebben. Dat voelt goed.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement