Volledig scherm
© Thinkstock

Rijk betaalt onderzoek naar ideale Thoolse bibliotheek

THOLEN - Wat is de beste manier om de bibliotheek in de gemeente Tholen te laten renderen en vorm te geven? Om die vraag te beantwoorden, geeft het Rijk drie jaar lang 75.000 euro.

Na drie jaar wordt een verantwoording gevraagd van de pogingen tot behoud van de bibliotheekvoorziening in Tholen.

De gemeente kent op dit moment acht locaties met een ‘bieb in de buurt’: plekken met een kleine boekencollectie, leestafel en computer met internettoegang. Ze zijn onder meer gevestigd in het gemeentehuis of dorpshuizen. Alleen in Sint-Annaland is een grotere locatie, in de Brede School.

Sinds 2015 verlaagde Tholen de bijdrage voor het bibliotheekwerk van 700.000 euro naar 400.000 euro. Vanaf 2021 zouden de bezuinigingen nog verder doorgevoerd kunnen worden omdat de gemeentelijke kosten voor de zorg zo veel stijgen. 

Dat zou voor de kwaliteit en het voortbestaan van de bibliotheken in de gemeente ‘onaanvaardbare gevolgen’ kunnen hebben, vindt het bieb-bestuur. Zeker omdat ze het bibliotheekwerk in de gemeente Tholen nu al niet optimaal vindt. In de komende maanden wordt de ‘bieb in de buurt’ daarom geëvalueerd. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement