Zicht op het woonwagenkamp bij Tholen.
Volledig scherm
Zicht op het woonwagenkamp bij Tholen. © Marcelle Davidse

Rechter geeft burgemeester gelijk; woonwagen moet een half jaar dicht na vondst hennep

THOLEN - Een woonwagen op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk bij Tholen moet een half jaar dicht vanwege de vondst van hennep. Tot die conclusie komt, in navolging van burgemeester Ger van de Velde, ook de rechter. 

De bewoonster van de wagen stapte vorige maand naar de Middelburgse rechtbank omdat ze het niet eens was met de beslissing van de burgemeester. In haar wagen werd een kilo aan hennep(resten) gevonden, maar die dag was ze bij haar zus en dus niet thuis. Een vriend van haar zoon had ingebroken in haar wagen. 

Daarnaast voerde advocaat Van Vossen aan dat uit het politierapport niet duidelijk werd of het nou om hennep ging, of om de resten daarvan. ,,Want de resten van zo’n plant, zoals bladeren, bevatten geen THC, de werkzame stof in wiet. Dus is er dan wel sprake van een overtreding van de opiumwet?", vroeg de advocaat zich af.

Maar dat maakt allemaal niets uit, vindt rechter Haris Skalonjic: hennepresten zijn ook hennep. En ook al was ze er zelf niet, ze is als hoofdbewoner wél verantwoordelijk voor wat er in de wagen gebeurt. De burgemeester mag de wagen en erf daarom voor zes maanden sluiten.