Volledig scherm
Vaten met drugsafval © Josh Walet

PVV: Tholen moet drugsoverlast keihard aanpakken

THOLEN - In de gemeente Tholen werden vorig jaar veertien drugspanden door de burgemeester tijdelijk gesloten. Dat is schrikbarend veel voor een gemeente met relatief weinig inwoners, vindt de raadsfractie van de PVV. 

De partij wil weten wat het gemeentebestuur doet aan die drugsoverlast, die zich ook uit door terugkerende vondsten van illegaal gedumpt drugsafval in het buitengebied. Het sluiten van panden is prijzenswaardig, maar niet genoeg, meent de PVV: er moet ook ingezet worden op preventie. De fractie heeft wat dat betreft zelf suggesties: B en W moeten met de politie overleggen over de mogelijke inzet van drones om kwekerijen en drugslabs te vinden, en camera's in het buitengebied om dumping van drugsafval tegen te gaan. De PVV stelt ook verkeerscontroles met drugshonden voor. 

De fractie vraagt verder ook om intensieve samenwerking met Brabantse gemeenten, om een 'waterbedeffect’ te voorkomen. Dat ontstaat wanneer de ene gemeente strenge maatregelen neemt en criminelen daardoor hun toevlucht nemen tot een naburige gemeente. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement