Een van deze wapens is echt. De andere vijf waren in handen van een groep jongens die ermee aan het spelen waren in Tholen.
Volledig scherm
Een van deze wapens is echt. De andere vijf waren in handen van een groep jongens die ermee aan het spelen waren in Tholen. © Politie Bergen op Zoom op Facebook

Politiemacht met kogelwerende vesten op de been vanwege groep jongens met BB-guns

THOLEN - Meerdere eenheden van de politie zijn zaterdag in actie gekomen in een bosgebied buiten Tholen. Daar zou namelijk een man met een vuurwapen rondlopen. Agenten namen alle voorzorgsmaatregelen en kwamen met kogelwerende vesten aan in actie. Al bleek dat achteraf niet nodig te zijn.

De politie kreeg zaterdag een melding uit Tholen. In het bosgebied bij de Gemaalweg zou een man met een vuurwapen rondlopen. Daarop rukte de politie met ‘vele eenheden’ uit om de man op te sporen, zo valt te lezen in een bericht op de facebookpagina van de politie Bergen op Zoom.

Eenmaal bij het bosgebied aangekomen, trokken de agenten hun kogelwerende vesten aan en gingen op zoek naar de man. In plaats van een man met een wapen, ontdekten agenten een groep jongen die met BB-guns aan het spelen waren. Maar die BB-guns lijken bijna niet van echt te onderscheiden. 

‘Wat zou u doen, als u in onze schoenen stond, en er zou een persoon met onderstaand wapen voor u zou staan? Zou u het echte wapen herkennen (één van de wapens op de foto is een echt vuurwapen), als er iemand hiermee voor u staat? U heeft een split second', vraagt de politie zich af in haar bericht. De genoemde foto staat bovenaan dit artikel.

De wapens zijn in beslag genomen en de jongens zijn teruggebracht naar hun ouders. ‘Uiteraard zal er nog een straf volgen.’