Het gemeentehuis van Tholen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Tholen. © Joeri Wisse

Ook Tholen-stad krijgt straks mogelijk een zorgloket

THOLEN - In navolging van dorpen als Sint-Annaland en Sint-Philipsland wordt nu ook in Tholen gekeken of er een zorgloket opgestart kan worden. Dat zou het startpunt zijn voor mensen die bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het boodschappen doen of om naar het ziekenhuis te gaan.

Dat idee ontstond al vóór de coronacrisis, verduidelijkt Tholenaar Aad Prins, en komt uit de koker van de SGP. Prins zit ook namens die partij in de gemeenteraad. ,,In een gesprek met drie huisartsen uit Tholen gaven zij aan dat er zeker behoefte is aan een zorgloket."

SGP-raadslid Aad Prins.
Volledig scherm
SGP-raadslid Aad Prins. © Peter J.E. Roek Pentalux Photography

Om de ideeën vorm te geven is er na ruggespraak met de andere confessionele partijen, ChristenUnie en CDA, een initiatiefgroep ontstaan. In een ideale situatie zitten daar niet alleen mensen in uit de verschillende kerken, legt Prins uit. ,,Maar ook Tholenaren die geen lid zijn van een kerkelijke gemeente, of mensen met een migratieachtergrond. Het zorgloket moet iets worden van Tholenaren vóór Tholenaren.”

Vooralsnog bestaat die groep uit acht mensen. Prins: ,,Mensen die vanuit de verschillende geledingen van de samenleving betrokken zijn bij de zorg en sommigen die ook in de zorg werkzaam zijn. Deze initiatiefgroep houdt zich bezig met de vraag hoe het zorgloket het beste opgezet kan worden. Wat is onze visie en wat willen we bereiken? Hoe regelen we de financiën?”

Prins hoopt dat het loket, dat in eerste instantie via telefoon en e-mail bereikbaar is en pas later een fysiek loket wordt, in september in werking treedt. Maar, wijst hij op de Coronacrisis, ,,Dat is misschien te optimistisch ingeschat.”