Volledig scherm
© Chris van Klinken pix4profs

Ook op provinciaal niveau zijn er zorgen over de nieuwbouw van Bravis-ziekenhuis

MIDDELBURG - De Thoolse zorgen over de bereikbaarheid van het nieuw te bouwen Bravis-ziekenhuis bij Roosendaal worden gedeeld op provinciaal niveau. 

De statenfracties van CDA en SGP vrezen, net als de Thoolse gemeenteraad, dat een ambulance er te lang over gaat doen om Stavenisse te bereiken. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zou dat nu iets minder dan de cruciale norm van 45 minuten duren.

Maar met de toekomstige snelheidsbeperkingen op de N286, zou dat langer gaan duren van 45 minuten. De provincie wil op een deel van die weg de maximumsnelheid verlagen naar 60 km/u. CDA en SGP willen dat de aanpassing van de wegen niet leidt tot een langere reistijd, schrijven ze aan het provinciebestuur. 

Daarnaast wijzen de fracties naar de drukte bij knooppunt Zoomland (A58/A4), waarlangs een ambulance moet rijden om naar het nieuwe Bravis te gaan. Dat heeft volgens de partijen een negatieve invloed op de ritduur. Daarom vragen ze Gedeputeerde Staten om met minister Van Nieuwenhuizen in gesprek te gaan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement