Volledig scherm
Ondernemersvereniging Activa uit Sint-Annaland stopt met de organisatie van alle Sinterklaasactiviteiten in het dorp. De nieuwe stichting ‘Sinterklaas in Sint-Annaland’ neemt het stokje over. © Getty Images/iStockphoto

Nieuwe stichting voor Sinterklaasfeest Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Het is nog lang geen 5 december, maar vanuit Tholen is er toch al nieuws over de goedheiligman. Ondernemersvereniging Activa uit Sint-Annaland stopt met de organisatie van alle Sinterklaasactiviteiten in het dorp. 

De nieuwe stichting ‘Sinterklaas in Sint-Annaland’ neemt het stokje over.

Activa verzorgde jarenlang de intocht, huisbezoeken en tal van andere Sint-activiteiten. Vanaf 2012 kreeg de ondernemersvereniging daarbij hulp van de stichting Vrienden van Siem. Sinds de samenwerking was de organisatie van alle activiteiten in handen van het Sintcomité van de stichting, die geld inzamelt voor goede doelen op het gebied van kanker. Activa was de afgelopen jaren met name verantwoordelijk voor het financiële plaatje. Uiteindelijk hebben de ondernemersvereniging, Vrienden van Siem en de Dorpsgemeenschap Sint-Annaland besloten de boel op te splitsen en een aparte stichting op te richten voor de Sinterklaasactiviteiten.

In de praktijk verandert er weinig. Het huidige Sintcomité van de Vrienden van Siem gaat verder als bestuur van de nieuwe stichting, er staan weer allerlei activiteiten te gebeuren en de opbrengsten van de huisbezoeken gaan nog steeds naar een goed doel. Dit jaar is dat de afdeling oncologie van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement